2022 la final: retrospectivă și planuri

Anul 2022 a fost cel mai productiv an, cu multe proiecte și oportunități de creștere. Am lansat multe proiecte – unele începute în 2021 și finalizate la începutul anului 2022, altele începute și dezvoltate în 2022.

Site-uri lansate

Tool-uri cu care am dezolvat site-urile

Teme

  • Kadence pentru site-uri de prezentare. Este cea mai modernă, stabilă și eficientă la momentul actual.
  • Flatsome pentru WooCommerce. Este cea mai vândută temă pentru WooCommerce. Nu îmi place așa de mult precum Kadence, dar este cerută. Este stabilă, viteza de încărcare este acceptabilă.

Buildere:

Am pendulat tot anul între Elementor (Free, Premium) și Gutenberg. Concluziile:

Gutenberg nativ este mult în urmă. Nu avem timp de pierdut. Kadence Blocks este dezvoltat, dar încă nu l-am găsit atât de eficient în procesul de lucru, precum Elementor. Pentru site-uri mici e ok.

Elementor rămâne builderul cel mai bine dezvoltat și eficient pentru site-uri mari, cu defectele pe care le are. Sunt încă în proces de îmbunătățire a unui sistem pentru a crea un design unitar fără dureri de cap.

Cea mai mare problemă a WordPress-ului pe partea de front-end se simte la site-uri mari: gestionarea unui sistem de clase usor de întreținut în ansamblu și în detaliu. 

WooCommerce

  • Tema Flatsome
  • Woo dev (front end)

WP Sheet Editor este un plugin (set de pluginuri) foarte util în dezvoltarea site-urilor mari: tranformă dashboard-ul în sheet-uri Excel și editarea se face foarte rapid, bulk, pentru Products, Posts, Pages, Media Library, Taxonomy, Events ș.a. Pluginul este puțin promovat de către listele de pluginuri, dar merită din plin să fie cunoscut și folosit.

Design

Business Development

Profitable Project Planprogramul dezvoltat de Jeniffer Bourn este, de departe, cea mai bună investiție pentru un business profitabil (freelanging sau Agency). Programul este extrem de generos:

  • suport de curs organizat după procesul de lucru într-un site, de la prima discuție – lansare – mentenanță; Sunt prezentări video, checklists, scripturi, tool-uri recomandate;
  • Q&A sessions săptămânale live în grup, în care fiecare participant pune întrebări legate de curs, raportate la cazuri reale din business;
  • acces la grup de Facebook in care Jennifer si alți colegi răspund la toate întrebările posibile;
  • sesiuni de co-working, hot-seats (feedback pe proiect);
  • interviuri cu profesioniști din domeniu.

În primul an m-au copleșit procesul de lucru, atât este de stufos, dar din anul 2, implementarea va fi mai ușoară, pentru că am înțeles imaginea de ansamblu.

Programul se plătește în primul an ($2000, în 10 rate), dar acesul la materiale, FB group și Q&A săptămânal este nelimitat. O investiție absolut necesară pentru dezvoltarea unui business de de web design.

Planuri pentru 2023

Spun doar atât: site-urile mici de prezentare nu vor mai fi o prioritate.

În prim plan: UI Design și WooCommerce.

Să fie un An Bun, profitabil, cu satisfacții profesionale și personale!

 

 

 

Similar Posts