21 Motive sa folosesti WordPress pentru site-ul tau

Developeri și utilizatori folosesc WordPress în multe proiecte, dar sunt și multe persoane pentru care acest soft încă ridică semne de îndoială. Mai au în minte ideea greșită că WordPress este doar o platformă de blogging.

WordPress este un soft dezvoltat, matur, folosit de un procent de peste 29% din toate site-urile folosește WordPress și procesul este în permanentă creștere. Site-uri de prezentare, magazine online, proiecte complexe cu trafic redus sau sunte de mii de vizitatori. Iată doar câteva exeple de brandu-uri renumite care folosesc platforma WordPress: time.com, blog ted, The Walt Disney Company, Vogue, Sony Music etc.

De ce ne place să lucrăm cu WordPress? Iată 21 de motive și lista continua

 1. Este un soft gratuit, ceea ce înseamnă că îl poți descărca, instala, folosi și chiar modifica. Este Open Source, adica codul sursă poate fi folosit pentru orice alt scop.
 2. Costuri dezvoltare. Un procent mare de dezvoltatori web lucrează cu WordPress, ceea ce înseamnă că atunci când ai nevoie de un site desvoltat cu WordPress poți găsi ușor un specialist la prețuri nu foarte mari.
 3. Comunitatea de utilizatori WordPress este deschisă și prietenoasă. Lunar au loc întâlniri WordPress (Meetup) în marile orașe unde poți afla informații utile și poți găsi rezolvarea unor dificultăți. De asemenea, sunt grupuri pe Facebook unde poti adresa întrebări și ți se răspunde cu mult entuziasm.
 4. Flexibilitate. WordPress este un soft flexibil și nelimitat poate fi extins dupa cum e cazul cu pluginuri, cu widgeturi sau cu cod adaugat. Numai infrastructura proastă poate limita posibilitățile WordPress-ului.
 5. Teme nelimitate. Folosind WordPress ai la dispoziție teme numeroase gratuite sau cu prețuri medii între 40-60$. Despre cum alegi o tema potrivita am scris aici.
 6. WordPress oferă o interfață prietenoasă pentru utilizatori neexperimentați. Odată ce ai un site construit cu WordPress, poți adăuga conținut singur atunci când ai nevoie, fără să fie nevoie să mai apelezi la un webdeveloper.
 7. Poți avea un site cu design modern la prețuri accesibile.
 8. SEO Friendly. Platforma WordPress este construită așa încât să fie ușor indexate de către motoarele de căutare. Folosind un plugin de SEO site-ul poate fi îmbunătățit relativ ușor pentru o mai bună vizibilitate în Google.
 9. WordPress este relativ ușor de administrat (updates si backups). Inainte de orice update e recomandat un backup pentru fisiere si baza de date. Pentru utilizatorii fara experienta sunt pluginuri la indemana, dar acestea sunt ineficiente pentru proiecte mai ample. Update-urile sunt simplu de facut, cu un click. Dar pot provoca erori de incompatibilitate (intre WordPress si tema, intre WordPress si pluginuri, intre tema si pluginuri, intre pluginuri), deaceea un backup inainte este necesar pentru a evita frustrarile.
 10. WordPress poate fi folosit pentru toate tipurile de conținut: text, imagini, audio, video. Pentru alte tipuri de fisiere comune (excel de ex.) cu siguranta exista un plugin in repository WordPress sau pe GitHub.
 11. WordPress poate fi folosit pentru multe tipuri de site-uri: blog, galerie de imagini, site de portofoliu, magazin online, colecție video, site cu produse pe baza de abonare, site de rezervari/ programari, directoare, forumuri.
 12. Funcționalități. Ca să creezi site-ul de care ai nevoie, există o mulțime de pluginuri cu o gamă largă de funcționalități: calendar, live chat, support, contact form, testimoniale, live streaming, sistem de plată etc.
 13. Siguranță. Un site WordPress este sigur și securizat atunci când se respectă anumite standarde (update-uri la timp, tema de calitate, date de acces puternice, hosting de calitate)
 14. Documentație. Pentru site-urile construite cu WordPress găsești ușor documentație și suport datorită numărului mare de utilizatori și generozității cu care membrii comunității oferă informații din experiența lor.
 15. Softul se dezvoltă permanent, ține pasul cu tehnologia. De aceea sunt necesare update-urile permanente.
 16.  Optimizat pentru mobil. Folosind WordPress, varianta pentru mobil este accesibilă. Orice temă bine făcută are și fisiere pentru device-uri mici, medii și wide.
 17. Blogging. Îți poți construi ușor un blog cu care să te conectezi cu persoane interesate de același subiect.
 18. Este o platformă matură, dezvoltată de peste 10 ani, de aici și numeroasele beneficii pe care le-am enumerat.
 19. Instalare rapidă: orice pachet de hosting oferă posibilitatea de a instala rapid WP.
 20. Poți testa local site-ul înainte de a face modificări online (Flywheel, WAMP, MAMP sunt câteva exemple de medii de lucru offline)
 21. Poate fi integrat ușor cu tool-uri de marketing: Email Marketing, AdWords

WordPress are o mulțime de avantaje pentru care merită utilizat. Nu este perfect, vine și cu multe frustrări la pachet despre care voi scrie într-un articol ulterior. Dar puse alături, sunt o mulțime de motive importante pentru care merită utilizat WordPress.

Scroll to Top