Cum alegi o temă bună în WordPress: 7 lucruri de care să ții cont

Știi că WordPress este o platformă gratuită, așa vrei să încerci să-ți faci singur un site. Te duci pe www.wordpress.org, la secțiunea Teme și te trezești că ai în față mii de opțiuni gratis sau cu bani. Fiecare arată bine și promite multe. Cum o alegi pe cea mai potrivită pentru site-ul tău, fără să investești mulți bani?

1. Alege o temă simplă, potrivită pentru site-ul tău

Dacă vrei să începi un blog personal, ai nevoie de o temă în care textul să fie ușor de citit și de gestionat. Nu te interesează nimic de e-commerce, oricât de bine ar arăta. Caută o temă simplă. Cu cât e mai complicată, cu atât e mai greu de folosit și se încarcă mai greu.

2. Alege o temă responsivă, adaptabilă pentru orice dispozitiv

În 2016, nu este o opțiune, este o cerință foarte importantă. Totodată, tema să fie ușor accesibilă de pe device-urile mobile, pentru că o mare parte din useri folosesc device-uri mobile. Poți testa responsivitatea cu Google Webmaster Tools sau cu un simulator online pentru diferite device-uri.

3. Alege o temă care să fie compatibilă cu browserele

Tema trebuie să arate bine pe toate browserele, cât mai multe versiuni pe desktop și pe versiunile mobile. GoogleChrome, Firefox, InternetExplorer, Safari, Opera etc. Pentru a putea vedea compatibilitatea cu brwoserele, te uiți în descrierea temei (link) sau testează aici.

4. Alege o temă care să fie compatibilă cu pluginurile cele mai populare

Pluginurile sunt module de cod, cu diverse funcționalități, care pot fi adăugate temei. Sunt milioane de pluginuri, multe variante cu același funcții. Alegerea lor este, din nou, foarte importantă pentru buna funcționare a site-ului, deaceea este foarte important ca tema aleasă să poată funcționa bine cu cât mai multe pluginuri de care vei avea nevoie.

5. Alege o temă care să aibă suportul și documentația accesibile

Sunt foarte importante, mai ales pentru un începător. Iar temele free au acest dezavantaj: suportul este oferit cu întârziere sau deloc, iar documentația este sumară. Documentația o poți vedea alături de demo-ul temei, iar pentru suport, caută în pagina temei de pe wordpress sau pe website-ul producătorului.

Sunt producători de teme care oferă documentație suficientă și oferă suport permanent pe forum. Sau poți întâlni pe forum useri mulțumiți care sar repede în ajutor. Pe pagina temei, de la wordpress, poți vedea părerile altor useri, dar și viteza de reacție a producătorului. Acum, nu te poți baza pe toate commentariile: multe sunt făcute cu răutate, de către începători enervați că nu li s-a răspuns la prima bătaie din picior. O temă cu puține comentarii ar trebui să o lași deoparte dacă ești începător. Nu ai încă un feedback suficient pentru a-ți lăsa site-ul pe mâna lor.

6. Urmărește ratingul și review-rile

Din nou: puține review-uri înseamnă că încă nu a fost testată suficient tema, deci nu este o opțiune de încredere pentru un începător. Chiar dacă sunt puține comentarii care dau punctaj mic temei, dacă numărul celor favorabile este mare, îi poți acorda atenție.

Și nu în ultimul rând, ține cont de

7. Credibilitatea producătorului

De cine este făcută tema? Este de încredere producătorul? Are mai multe teme? Sunt updatate regulat sau este nu mai este updatata de mai bine de un an?

Personal, nu m-am dus pe www.wordpress.org să iau toate temele la rând după popularitate sau după categorie. Am căutat recomandări pe site-uri de specialitate – liste cu cele mai bune teme în funcție de categoria de care aveam nevoie.

Tu cum alegeți o temă? Ce criterii importante ar mai fi de adăugat?

P.S. Daca vezi un site care îți place, caută cu un detector wordpress si afli ce temă are.


		
		
			
Scroll to Top