De la idee la un site de prezentare. Wireframing (3)

Astăzi avem pe listă structura site-ului și wireframe.
Structura este simplă: Homepage, Despre, Servicii / Cursuri / Evenimente, Contact.

Wireframe înseamnă scheletul site-ului, în alb și negru, fără design.

Dar stai: Nu se face întâi designul și apoi textul? 

Designul este alcătuit din imagini, culori + text. Se poate folosi placeholdere ca Lorem ipsum, dar este nenatural și nu se păstrează echilibrul paginii atunci când punem cuvintele reale

  • Textele scurte pe care tu le-ai scris deja despre misiune, valori și servicii vor fi scheletul pe care va fi construit designul.
  • Toate elementele vor fi adăugate în această etapă: menu, butoane, abonare la newsletter, imagini, casete de text, formular de contact.
  • Vei vedea toate cele 4 pagini în această formă, așa încât să ai o imagine de ansamblu asupra întregului site.

În această etapă se pot modifica textele dacă ți se pare că nu ai spus suficient, sau e prea mult.

Textele + elementele vizuale construiesc împreună traseul clientului în site pentru a ajunge la ce am definit în scopul site-ului. 

Scheletul unui site va arăta cam așa:

Fără culori: doar cu alb, gri și negru, arată neprietenos. Este prima faza in etapa de proiectare, la fel cum pentru construirea casei se face o schita, apoi un proiect detaliat.

Știu că este puțin neprietenos pentru cine se află la prima experiență cu un site. Știu că deseori imaginația clientului nu poate să vadă dincolo de o structură fără culori. Dar vom adăuga și culorile imediat ce textul va fi pus la locul lui.

Pentru că urmează etapa de design, cea mai interesanta și palpitanta.

Seria completă De la idee la un site de prezentare: Prima discuție gratuită (0), Overview (1), Discovery (2), Design (4), Development (5), Mentenanță (6), Cum adaugi conținut nou (7).

 

 

 

 

Scroll to Top