De la idee la un site de prezentare. Mockup Design (4)

Mai întâi am clarificat scopul site-ului, apoi am stabilit structura și avem deja textul în formă avansată, în faza de wireframe.

Cum ajungem de la o idee de business la design?

Pentru design, setăm așteptările de fiecare parte pornind de la:

  • site-ul tău existent (dacă ai),
  • ce site-uri îți plac / nu îți plac din aceeași nișă,
  • așteptările clientului tău, urmărind ce se practică în piață deja,
  • bugetul de timp / bani în care vrei să te încadrezi.

Așadar, având clar în minte: scop, public țintă, structură, text, urmează partea de design, ținând cont de ce se practică și trenduri.

Lucrăm cu pași mici, de la imaginea de ansablu la detalii.

  1. Style tile: Mai întâi pregătesc un board cu elementele principale din site: paleta de culori, logo, 2 imagini + fonturi, titluri, text. Pregătesc 2 variante ca cel din imaginea de sus a articolului)
  2. Homepage design basic: pun culorile, butoanele, imaginile în scheletul pe care am lucrat textul (pregătesc 2 variante, iar după feedback rămâne 1 variantă)
  3. Homepage detalii: după ce ai ales una dintre cele 2 variante, adaug detaliile în design care să evidențieze elementele principale doar pentru o variantă.
  4. Construiesc paginile secundare cu elemente din Homepage.

După ce toate paginile sunt gata în faza de design, le lăsăm un timp „sa se odihneasc”. Revenim după 2-3 zile cu o privire nouă. Mai facem revizii la detalii. Când totul e gata, urmează faza de development.

Câteva întrebări care pot apărea în această fază:

Dacă nu îmi place? Lucrăm din aproape în aproape, către un proiect asemănător celor din portofoliu: simplu, minimalist, autentic.

Câte revizii pot face? Pentru pachetele Basic și Profesional lucrez cu 2 variante de idei în primă fază (Stye tile &Homepage Design basic). Detaliile pentru homepage finisat le lucrez pe o singură variantă.

Vreau un site identic cu „x”. Din principiu, nu copiez design-ul identic cu alte site-uri pentru client, sub nicio formă. Fiecare site are elemente comune cu alte site-uri, dar combinatia de culori, imagini și elemente este unică de fiecare dată. (Ca exercițiu pentru dezvoltarea skill-urilor, folosesc copy work, dar nu „copiez” pentru un site public).

Seria completă De la idee la un site de prezentare: Prima discuție gratuită (0),  Overview (1), Discovery (2), Wireframing (3), Development (5), Mentenanță (6), Cum adaugi conținut nou (7).

Scroll to Top