De la idee la un site de prezentare. Mockup Design (4)

Mai întâi am clarificat scopul site-ului, apoi am stabilit structura și avem deja textul în formă avansată, în faza de wireframe.

Cum ajungem de la o idee de business la design?

Pentru design, setăm așteptările de fiecare parte pornind de la:

  • site-ul tău existent (dacă ai),
  • identitatea vizuală (logo),
  • ce site-uri îți plac / nu îți plac din aceeași nișă,
  • așteptările clientului tău, urmărind ce se practică în piață deja.

Așadar, având clar în minte: scop, public țintă, structură, text, urmează partea de design, ținând cont de ce se practică și trenduri.

Lucrăm cu pași mici, de la imaginea de ansablu la detalii.

  1. Homepage design basic: pun culorile, butoanele, imaginile în scheletul pe care am lucrat textul (pregătesc 2 variante, iar după feedback rămâne 1 variantă)
  2. Homepage detalii: după ce ai ales una dintre cele 2 variante, adaug detaliile în design care să evidențieze elementele principale doar pentru o variantă.
  3. Paginile secundare le construiesc direct în browser.

Câteva întrebări care pot apărea în această fază:

Dacă nu îmi place? Lucrăm din aproape în aproape, către un proiect asemănător celor din portofoliu: simplu, minimalist, autentic.

Câte revizii pot face? Ofer cu 2 variante de design basic pentru Homepage, iar detaliile le finisez pe o singură variantă mockup homepage.

Vreau un site identic cu „x”. Din principiu, nu copiez design-ul identic cu alte site-uri pentru client, sub nicio formă. Fiecare site are elemente comune cu alte site-uri, dar combinatia de culori, imagini și elemente este unică de fiecare dată.

Seria completă De la idee la un site de prezentare: Prima discuție gratuită (0),  Overview (1), Discovery (2), Wireframing (3), Development (5), Mentenanță (6), Cum adaugi conținut nou (7).

Scroll to Top