|

De la idee la un site de prezentare. Schita design mockup

Mai întâi am clarificat scopul site-ului, apoi am stabilit structura și avem deja textul în formă avansată, în faza de wireframe.

Cum ajungem de la o idee de business la design?

Pentru design, setăm așteptările de fiecare parte pornind de la:

  • site-ul tău existent (dacă ai),
  • identitatea vizuală (logo),
  • ce site-uri îți plac / nu îți plac din aceeași nișă,
  • așteptările clientului tău, urmărind ce se practică în piață deja.

Așadar, având clar în minte: scop, public țintă, structură, text, urmează partea de design, ținând cont de ce se practică și trenduri.

În această etapă pregătesc o schiță de design cu paleta de culori, imagini, fonturi, butoane care să ne ajută să înțelegem stilul, ca în exemplul de mai jos. (Pot face un mockup complet Homepage cu costuri suplimentare.)

Câteva întrebări care pot apărea în această fază:

Dacă nu îmi place? Web design-ul oferă o soluție de business, conform unor trenduri și obiective de business – nu este artă.

Lucrez în același stil care poate fi văzut în pagina de portofoliu: simplu, minimalist, autentic, adaptat business-ului tau.

Din experiență cu aproape 100 de clienți și peste 150 de site-uri, am observat ca dacă clientului nu îți place deloc propunerea în această fază, înseamnă că:

  1. nu știe ce vrea încă pentru site-ul lui, mai ales dacă este prima prezență online.
  2. imaginile furnizate nu sunt de bună calitate, dar este atașat emoțional de ele sau nu vrea să investească în ședința foto;
  3. nu este obișnuit cu trendurile actuale.
  4. are nevoie de mai multe detalii – să vadă site-ul online – ca să înțeleagă cum arată în realitate.

Câte revizii pot face? 

Contractul include o singură propunere de design și 2 revizii.

Contracost, cu plata pe oră, mai ofer o schiță de design complet nouă dacă prima propunere e departe de ceea ce îți dorești.

Vreau un site identic cu „x”. Din principiu, nu copiez design-ul identic cu alte site-uri pentru client, sub nicio formă. Fiecare site are elemente comune cu alte site-uri, dar combinatia de culori, imagini și elemente este unică de fiecare dată.

Seria completă De la idee la un site de prezentare: Cum lucrez

(Actualizat 9.09.2022)

Similar Posts