Impresii de la Cursul SEODecoded
Am partcipat la Cursul SEODecoded pentru că sunt preocupată să optimizez on-page site-urile pe care le construiesc și în aceleași timp îmi place să mă joc cu cuvintele în articole de calitate. Mi-am dorit să știu cum se optimizează un site într-un mod profesionist și să descopăr cât mai multe secrete practice care ajută în site să se poziționeze bine în motoarele de căutare.
Ce am învățat la cursul SEODecoded?
Pe parcursul zilei de curs m-am familiarizat cu practicile de optimizare pentru un site, parcurgând noțiuni de bază și aprofundate:
- Factori de Ranking
- Cuvinte cheie
- Meta tag-uri
- Link building
- Algoritmi SEO
- Analiza competiției.
Este un curs intensiv, complex, bine structurat, prezentat cu pasiune și entuziasm. Cursul constă în 12 capitole, cu noțiuni tehnice și exemple. Structura completă a cursului o găsiți pe pagina seodecoded.org.
Probabil că informațiile din acest curs se găsesc pe net în diverse forme. Însă la curs, noțiunile necesare sunt prezentate foarte ordonat și la obiect. Mai mult, Daniel Ene vorbește din experiență (nu „din cărți” sau din auzite), din cazurile pe care le-a testat și a avut rezultate. Cursul complet, oferit pe suport digital acoperă tot ce trebuie să știi pentru a dezvolta un site care să fie apreciat de Google: tool-uri utile, exemple de site-uri care respectă practicile SEO, grafice, liste cu to do, fișe excel pentru măsurarea competiției, strategii de dezvoltare a link-urilor. Un adevărat manual cu bunele practici SEO explicate pas cu pas.
Workshop practic
Pe parcursul cursului, noțiunile teoretice sunt detaliate cu exemple concrete din experiența trainerului sau după întrebările participanților. La final, am participat la un proiect practic, în grupe de 2 cursanți: un mini-proiect SEO în care am folosit noțiunile învățate: stabilirea cuvintelor cheie în funcție de nișa, titlul, structura, descrierea un site folosind cuvintele cheie, strategie de link-building etc.
Tips & tricks
Mi-am notat câteva „secrete” utile, aflate pe parcursul cursului:
- Succesul unui SEO Specialist se măsoară în cantitatea traficului, și nu în poziția de pe Google care variază în funcție de mulți factori
- Organizarea site-ului pe foldere este preferabilă organizării pe subdomenii
- Trecerea de la http la https nu a influențat mult cifrele
- Pentru alegerea domeniului: alege brand name pentru business si match name mai degraba pentru site-uri de afiliere
- Mult disputata discuție despre diacritice: scriem cu sau fără diacritice? Iată ce am înțeles eu: pentru un utilizator e preferabil scrisul cu diacritice. Căutările sunt făcute în majoritate fără diacritice. Site-urile cu diacritice rankează mai puțin la căutarile fără diacritice.
Ce este un SEO Specialist?
Înainte de a participa la SEO mi se părea o disciplină aridă, cu multe necunoscute, greu de accesat și cuantificat. La cursul lui Daniel Ene, am înțeles că un specialist SEO este un „magician” al cuvintelor care are misiunea de a popula site-ul cu cuvintele / termenii cei mai frecvent folosiți de către utilizatori – în mod logic și, cât mai natural, ținând cont de comportamentul unui consumator. O disciplină complexă care îmbină aplicarea unor reguli stricte cu logica, intuiția, creativitatea. Un SEO specialist testează, măsoară, adaptează sau acționează după cum dictează cifrele. Un SEO Specialist este un om de strategie care vede din ansamblu întregul site și știe cum să colaboreze cu întreaga echipă de dezvoltare a unui site (design, conținut, development) pentru a atrage trafic și pentru a aduce rezultatele dorite pentru business. SEO nu e o știință exactă. Este o disciplină care se practică cu trial & errors, cu multe frustrări dar și multe satisfacții.
Cursul este organizat în parteneriat DigialCraft Agentie de SEO si Digital Marketing
Mai multe detalii despre curs si trainer: seodecoded.org