Magazin online cu WordPress? 11 avantaje + 3 dezavantaje

Dacă vrei să începi un business și ai nevoie de un magazin online, WordPress poate fi o soluție optimă și accesibilă, cu multe beneficii. Modulul WooCommerce este un kit complex care transformă orice site de prezentare într-un magazin accesibil. Dovadă pentru multiplele sale beneficii sunt milioanele de utilizatori din întreaga lume. De ce este atât de apreciat un magazin online construit cu WordPress?

 1. Este gratuit: ești la început de drum și vrei sa te descurci cu costuri minime? WordPress este o platformă gratuită, poți găsi teme gratuite de calitate (Despre cum alegi o temă în WordPress am scris aici). Modulul pentru e-commerce, WooCommerce este, de asemenea, gratuit. Așadar, dacă ai timp la dispoziție și ești familiarizat cu WordPress, îți poți invita primii clienți într-un magazin online onorabil.
 2. Scalabil. Dacă îți dezvolți magazinul cu pași mici, WordPress te poate ajuta să îți dezvolți progresiv vitrina online. Fiecare produs se poate adăuga manual (imagini, caracterestici, descriere, pret, variatii, stoc), iar magazinul tău se dezvoltă odată cu business-ul tău.
 3. Poate fi adăugat unui site de prezentare construit cu WordPress. Dacă ai deja un site de prezentare și dorești să vinzi câteva produse, nimic mai simplu: instalează WooCommerce, configurează și… the sky is limit! Poți vinde produse fizice sau digitale, cu discount sau marketing afiliat, WooCommerce este o soluție perfectă! Dacă ai deja continut scris (blog, pagini de prezentare), brandul tău are credibilitate mai mare și încrederea clienților se dezvoltă.
 4. Popularitate. Plarforma WordPress este cunoscută, apreciată și folosită în întreaga lume, ceea ce înseamnă:
 5. suport accesibil un click distanță (în limba engleză în special), dar și
 6. costuri reduse de programare – comparativ cu alte soluții de e-commerce.
 7. integrare cu procesatori de plăți online, servicii curierat, servicii email marketing.
 8. SEO friendly: structura WordPress și accesibilitatea conținutului face ca să fie apreciat atât de utilizatori cât și de Google.
 9. Flexibilitate. Extensii nenumărate sunt create pentru toate funcționalitățile unui magazin profesionist. Nu toate sunt gratuite. Lista completă a extensiilor o poți vedea pe pagina oficiala WooCommerce.
 10. Interfață familiară. Pentru că este construit cu WordPress, WooCommerce păstrează aceeași interfață, astfel încât oricine este familiarizat cu WordPress poate accesa cu ușurință setările necesare unui magazin online.
 11. Teme accesibile. Temele care reprezintă partea vizibilă a site-ului și personalizează un magazin, sunt accesibile la diverse prețuri.

Nu pot să enumăr doar avantajele, fără să amintesc și câteva aspecte negative importante:

 1. update-uri frecvente care pot provoca erori în site dacă nu sunt făcute în mod profesionist;
 2. curba de învățare relativ ridicată;
 3. hosting potrivit care să facă față solicitărilor.

Dacă aceste beneficii nu te-au convins și vrei să vezi exemple concrete, aruncă-ți o privire aici și vei vedea o diversitate larga de exemple din toată lumea de la business-uri de familie la business-uri mari, cu cele mai diverse obiecte de activitate.

Similar Posts