Un an de pandemie acasă

Începutul pandemiei ne-a prins în pregătiri pentru Admiterea la Liceu, iar școala online a fost o bucurie mare: am scăpat de drumurile lungi și aglomerate. A fost un timp neașteptat de bun care a ajutat-o pe viitoarea liceancă să se pregătească intens și să ajungă unde și-a dorit.

Zilele de carantina le-am luat ca pe un mod de a ne simplifica viața și nu am simțit lipsa evenimentelor și a ieșirilor de tot felul. Ne-am tras sufletul și ne-am bucurat să stăm împreună în familie, pe lângă casă.

Ne-am conectat cu prieteni de departe în lungi discuții pe Skype sau în întâniri face-to-face, am avut timp de noi și de pasiunile noastre. Ne-am tinut cat am putut departe de agitatia din jur și ne-am focusat pe ce a fost mai bun din acest context.

Pe lângă lucru, am folosit timpul pentru a investi în mine

Am închis Facebook, site-urile de știri, telefonul și m-am focusat pe activitățile care îmi aduc bucurie. 

am participat la întâlniri mici de grup online pentru conexiuni;

Mi-am hrănit starea de spirit cu cărți bune și inverviurile lui Tom Bilyeu, Impact Theory. 

Am făcut cursuri intensive și am exersat în două direcții: WordPress Development și Web Design.

Am citit cărți de time management, monografii, călătorii. În ultimele luni am descoperit seriale de pe Netflix :)

Mi-am imbunătățit comunicarea în limba engleza, cu tutori nativi pe italki și într-un grup virtual Language Cafe (Recomand italki pentru usurinta cu care poti sa ai acces la tutori / profesori din toata lumea, pentru toate limbile, la preturi accesibile.) 

Cu sportul nu mi-a ieșit susținut zilnic, dar în mare m-am ținut alternînd plimbări lungi în curte, cu alergat pe bandă.

Am ieșit din casă săptămânal doar la cumpărături, iar o dată pe lună la părinți. O singură zi am fost la munte și ne-am speriat de afluența de turiști de pe traseu, încât am preferat să ne mulțumim cu liniștea de acasă.

Am participat cu Otilia la un tur virtual în Dublin, pe AirBNB

Nu au fost toate zilele roz, pe norișori zburători, cum m-aș fi așteptat. Surprinzător, deși sunt introvertă, pe alocuri viața acasă a fost apăsătoare. Dar în mare, anul petrecut acasă mi-a rămas în minte ca un vis plăcut, o experiență bună și productivă la care m-aș întoarce din când în când, pentru reset.

Reluarea școlii m-a luat pe nepregătite și m-a trezit la realitate….

 

 

Similar Posts