Quick update iulie 2022

Prima jumătate a anului a zburat cu o viteză uluitoare. A fost o perioadă cu multe proiecte, iar scrisul a rămas la coada listei de priorități. 

Am lansat multe site-uri începute de anul trecut –  câteva dintre ele le-am adunat în pagina Portofoliu.

Am început 2 proiecte noi de care mă voi ocupa până la sfârșitul anului. Testez dacă proiectele foarte mari, pe termen lung, sunt o idee rentabilă. Deocamdată, avantajele sunt mai mari decât dezavantajele:

  • site-urile mari mă ajută să îmi folosesc toate skill-urile (project management, design, development).
  • pasiunea mea pentru productivitate și-a găsit cea mai bună aplicare în astfel de proiecte.

Am lăsat în plan secundar site-urile pentru coaching si servicii medicale, așa cum îmi planificasem la sfârșitul anului. Iar în plan principal a trecut WooCommerce (proiecte și documentare). 

Folosesc Flatsome – pentru că este cerută de piață, are un builder acceptabil și este optimizată pentru WooCommerce. Altă temă – deocamdată nu. Prioritare sunt funcționalitățile custom.

După câteva bug-uri enervante, am divorțat de Astra, cu părere de rău. Cochetam de mai mult timp cu Kadence, dar nu găseam motivul să investesc în varianta premium. Bug-urile m-au convins rapid și am încheiat mariajul cu Kadence Theme mai repede decât mi-am imaginat. Am testat versiunea free + Elementor într-un proiect mai mic, iar apoi am avut încrederea să o folosesc în site-uri mai mari. E bine optimizată, stabilă și gândită la un nivel superior față de Astra.

Nu am avut încă încredere să trec la Gutenberg. Din ce am citit, nu am găsit încă site-uri mari și nu am riscat. Plănuiesc să refac site-ul în limba engleză cu Kadence + Gutenberg, dar încă nu este o prioritate. 

Elementor rămâne builderul de serviciu. Nu este perfect, dar este stabil și își face treaba. 

Descoperirea anului în materie de productivitate pentru site-uri mari, inclusiv WooCommerce: WP Sheet Editor. Este un plugin sau un set de pluginuri care tranformă dashboard-ul în sheet-uri Excel și editarea se face foarte rapid. Varianta bulk poate fi folosită pentru Products, Posts, Pages, Media Library, Taxonomy, Events ș.a. Pluginul este puțin promovat de către listele de pluginuri, dar merită din plin să fie cunoscut. 

Foarte util, pentru UI Design: Refactoring UI system – un sistem simplu și eficient de UI design pe care îl aplic în proiecte.

 

 

 

 

Similar Posts