TranslatePress – Un plugin de traducere prietenos

Am descoperit la WordCamp Bucuresti 2017 un plugin de traducere foarte prietenos pentru utilizator: TranslatePress, creat de echipa Cozmoslabs. Abordarea complet diferită a acestui produs precum și deschiderea producătorilor față de toate întrebările mele mi-a stârnit curiozitatea să-l testez. Și pentru că mi-a plăcut, am scris aici experiența mea cu acest plugin.

Care sunt setarile de bază?

După instalare, setările pluginului se găsesc în Settings – TranslatePress. Setările de baza sunt simple. Există și opțiunea integrării cu Google Translate.

Cum functionează?

Traducerea se face din Front End: atât a stringurilor, cât și a textului din pagini, posturi, formulare, buildere, slidere. Totul este la îndemână, accesibil. Inclusiv stringurile dinamice adăugate de pluginuri și teme se traduc usor.

După fiecare traducere a unui string, ești obligat să salvezi ca să poți trece mai departe (nu poți traduce mai multe stringuri și apoi să salvezi) ceea ce încetinește puțin viteza de lucru.

Ce aduce nou?

Valoarea pe care o aduce acest plugin comparativ cu alte pluginuri de traducere este dată prin faptul că îți permite să traduci absolut toate stringurile de pe un site, inclusiv cele adăugate de teme și pluginuri.  Permite traducerea strigurilor dinamice (gettext), chiar și cele adăugate cu Ajax sau js, direct din front-end, dintr-o singură interfață. Simplu, fără alte complicații sau incompatibilități.

Pachete disponibile

Daca ai nevoie de un site în 2 limbi, varianta free a pluginului este foarte generoasă.

Pentru mai mult de 2 limbi, e necesară varianta Premium care vine cu 2 addonuri:

  • SEO pack (Slug translation, Page Title and Description translation, Image alt tag translation, Facebook Social Graph tags translation); 
  • Multiple Languages (Support for 221 languages & Editorial Control).

Producătorul oferă 15 zile de testare ân care cei nemulțumiți de produs pot primi banii înapoi, ceea ce e mai rar pentru produsele descărcabile.

Testează pluginul online

Pe site-ul translatepress.com puteți testa pluginul front-end într-un Demo Site, unde este accesibilă varianta Premium cu addonurile SEO pack si Multiple Languages.

Versiunea Free poate fi găsităa pe WordPress.org Repository. Pluginul este dezvoltat de puțin timp: numărul de descărcări nu este concludent pentru ceea ce poate sa facă.

Documentație și suport

Documentația completă pentru TranslatePress poate fi găsită pe site-ul translatepress.com. Suportul este asigurat atât pe site-ul producatorului,  cât și pe pagina pluginului din Respository WordPress.

Din discuțiile avute cu Cozmoslabs, am înțeles că se lucrează permanent la adăugarea a noi funcționalități, așa că merită să testațiăpluginul, să dați un feedback și să țineți aproape. Experiența cu un site multilanguage va fi alta odată ce descoperiți acest plugin.

Aștept cu interes părerile voastre dupa ce ați testat pluginul TranslatePress!

Scroll to Top