Update la final de august

Luna august a însemnat lucru intens la cele 2 mari proiecte și finalizarea a două proiecte mai mici care vor fi lansate în septembrie.

Am dezvoltat primul proiect cu Gutenberg (Kadence Blocks) + Kadence Theme. Cu Kadence Theme am început mariajul încă din luna iulie și sunt foarte mulțumită (temă stabilă, viteză optima, opțiuni multiple, organizate logic, design de bază modern gândit ca sistem). De Gutenberg am fugit mult timp și l-am considerat un builder nedezvoltat încă. Dar cu Blocurile de la Kadence Premium, am avut curaj să încerc.

Avantaje:

  • viteza de încărcare optimă;
  • ușurința cu care pot adăuga ușor custom css;
  • blocuri suficiente, bine dezvoltate, pentru tot ce am avut nevoie (în special m-a surprins blocul Show more, care e destul de „peste mână” de implementat cu Elementor;
  • Opțiunea Dynamic Content (care poate fi folosită pentru secțiuni identice cu conținut diferit) care face bereche bună cu Blocuri reutiliabile. Este un feature pe care Elementor îl oferă doar în variantă PRO.

Dezavantaje (față de Elementor):

  • Nu are încă opțiunea de Custom loop & Custom Skin;
  • Secțiunile de bază Section / Row Layout sunt neintuitive (Cel puțin Sectiune – blocată by default – este foarte enervantă!!).
  • Opțiunea Copy/Paste Style pentru Secțiuni sau blockuri mai mici nu e deloc intuitivă.

În mare, consider că a sosit timpul să investesc timp mai mult în Gutenberg (by Kadence) și să îl folosesc la proiecte simple-medii, chiar dacă nu va ajunge curând să aibă avantajele Elementor PRO.

Site-ul dezvoltat cu Kadence Theme & Kadence Blocks este în curs de finalizare va putea fi văzut în curând aici.

Curs și mentorat WooCommerce. Tot în luna august am început cursul de WooCommerce susținut de Rodolfo Melogli, Business Bloomer. Informațiile sunt utile și structurate. Dar ceea ce mi se pare cel mai valoros că pot să îl întreb pe mail, concret, ceea ce am nevoie, la fiecare proiect (indiferent daca are sau nu legatura cu cursul) si mă ajută cu un hint.

La sfârșitul lunii am petrecut câteva departe de mailuri și site-uri.

Similar Posts