Vreau sa fac singur un site de prezentare

Poate te regăsești în această situație: ai văzut o reclamă cum să-ți faci singur un site de la 0 și te aștepți să fie simplu. Reclama promite că se poate repede:

 1. Creează un site repede cu WordPress, fără cod,
 2. Sute de demo-uri al temei îți stau la dispoziție,
 3. Site-ul tău e doar la un click distanță.

Aceste mesaje sunt create să vândă un produs – teme WordPress sau Squarespace, Wix. Este adevărat: te ajută să ai un site rapid. Dar ce fel de site? Demo-ul nu va fi niciodată ca realitatea. În cel mai fericit caz, va fi impersonal. 

Așa cum un business se dezvoltă și într-un boutic modest, dar și într-un office elegant, site-ul de prezentare este oglinda unui business – pentru fiecare stadiu. Crește odată cu business-ul, are nevoie de design și funcționalități noi.

Da, este posibil să îți creezi singur site-ul și îți recomand să începi acest proces singur. Este un exercițiu util să începi singur. Te familiarizezi cu aspectele tehnice și vorbim aceeași limbă când îți dai seama că nu te descurci singur.

Dar la un moment dat vei avea nevoie de ajutor, pentru că sunt tool-uri potrivite doar pentru un anumit nivel de business. Și apoi, WordPress e… perfid. Pare prietenos la început, te prinde și încet, încet începi să te blochezi. Sau, în cazul fericit în care nu te blochezi, apar alte frustrări:

 • rezultatul nu e nici pe departe ce ai văzut în temă,
 • nu arată chiar profi ce a iesit,
 • se vede prost pe mobil (cele mai multe demo-uri nu sunt gândite și pentru mobil),
 • nu știi cu ce să umpli site-ul,
 • se mișcă greu,
 • nu și ce ce pluginuri să alegi din atatea sute de același fel,
 • ai făcut un update și nu știi de ce a picat site-ul,
 • vrei să modifici ceva simplu și… cum de e așa de întortocheat totul?
 • ….

După 10 ore pierdute din week-end, când te așteptai să rezolvi cu un click, îți dai seama că un site de prezentare nu înseamnă doar o temă instalată.

Înseamnă să comunici un mesaj cât mai coerent și să creezi o legătură cu clientul pentru care vinzi. Pentru asta ai nevoie de claritate, atenție la detalii, organizarea informațiilor, simț estetic, îndemânare și multe alte skill-uri tehnice. Toate împreună se dezvoltă în timp în sute și mii de ore prin experimentare, învățare, expunere, interacțiune, observare, trial and error.

Încearcă pentru început singur, și atunci când ai nevoie de ajutor, sunt aici.

Urmărește seria De la idee la un site de prezentare, dacă vrei să afli mai multe despre procesul în care dezvolt site-urile.

 

Similar Posts